Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лондон готує власні санкційні списки, до яких можуть потрапити громадяни РФ

10 січня, 09:55
Фото Reuters

Велика Британія готується до запуску власного, незалежного від ЄС, режиму санкції, у рамках якого Лондон зможе, зокрема, блокувати активи осіб, підозрюваних у порушенні прав людини, пише Financial Times.

Планується, що Велика Британія оголосить про власний санкційний механізм у лютому, після виходу країни з ЄС. Після цього Лондон отримає можливість діяти в цій сфері швидше та рішучіше, не погоджуючи, як нині, свої санкційні заходи з 27 іншими країнами ЄС.

За оголошенням про санкційний механізм у лютому-березні може слідувати список конкретних осіб, до яких буде застосовано обмежувальні заходи, пише газета.

За даними джерел газети, під першу хвилю санкцій можуть підпасти громадяни Росії, Лівії, Північній Кореї, а також, не виключено, Саудівської Аравії.

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб планує застосувати під час введення обмежувальних заходів положення національного законодавства, назване іменем юриста Сергія Магнітського, який дає змогу блокувати активи та забороняти в'їзд до країни громадянам, причетним до порушень прав людини.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати