Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як продовжити Зелену карту, якщо ви вже за кордоном

10 лютого, 16:42

Як продовжити Зелену карту, якщо ви вже за кордоном

Оформити Зелену карту за кордоном

Якщо ви плануєте поїздку в іншу країну на автомобілі, то Зелена карта - це обов'язковий документ. Згідно з українським законодавством на початок 2020 року, Зелена карта не оформлюється у вигляді електронного полісу. Виникає логічне запитання, що робити, якщо термін дії Зеленої карти закінчився під час перебування на території іншої держави?

Чи можна переміщатися за кордоном на авто без Зеленої карти

По-перше, автовласник банально не зможе перетнути кордон країни, на території якої він перебуває. По-друге, якщо співробітники правоохоронних органів при перевірці документів виявлять, що Зеленої карти немає або її термін дії закінчився, то водієві доведеться виплатити штраф. Розмір фінансового стягнення визначається відповідно до місцевих законів. І, по-третє, при найгірших прогнозах, існує ймовірність потрапити в ДТП. А без діючої Зеленої карти збиток у валюті доведеться відшкодовувати самостійно.

Способи продовження зеленої карти

На початок 2020 року в Україні допускається використання полісів виключно паперового зразка. Тому варіант з отриманням електронного полісу Зеленої карти онлайн - відпадає. Втім, вихід із ситуації є, можна скористатися послугами спеціальних сервісів.

1. Автовласник робить онлайн заявку на оформлення Зеленої карти.

2. Компанія забезпечує доставку документа в зазначену країну.

3. Тепер можна безперешкодно переміщатися на авто по іншій державі.

Сучасні служби доставки працюють оперативно, тому проблем з тривалим очікуванням документів не виникне.

Вартість Зеленої карти при замовленні за кордон

Вартість Зеленої карти при замовленні за кордон

Автовласникові доведеться додатково покрити витрати на доставку, тому вартість Зеленої карти зросте. Підсумкова ціна послуги безпосередньо залежить від того, на території якої держави знаходиться клієнт. Експерти відзначають, що діджиталізація охоплює всі сфери життя українців, і страхова індустрія не стала винятком. Можливо, вже в цьому році Зелену карту, як і ОСАГО, можна буде оформити і отримати онлайн, а поки автовласникам доведеться користуватися послугами спеціалізованих сервісів, що забезпечують доставку документації в інші країни.

Щоб уникнути додаткових витрат, і проблем з продовженням страховки, ретельно продумуйте тривалість відпочинку за кордоном. Краще трохи переплатити за зайві дні, ніж потім шукати способи продовження терміну дії Зеленої карти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати