Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вікіпедії проведуть інформаційну кампанію “Місяць культурної дипломатії України”

10 лютого, 18:33
Фото Reuters

#UkraineEverywhere — під таким гаслом з 17 лютого до 17 березня у Вікіпедії буде проведена інформаційна кампанія “Місяць культурної дипломатії України”, яка спрямована на оновлення та створення нових статей про Україну та українську культуру українською та іншими мовами.

Про це повідомила пресслужба МЗС.

«Місяць культурної дипломатії України»  у Вікіпедії проходитиме вдруге, перша кампанія відбулась у 2021 році. Тоді 172 користувача і користувачки створили і оновили статті понад 1 200 разів та створили понад 817 нових статей українською та іноземними мовами.

«Вже вдруге поспіль ми проводимо місяць культурної дипломатії України у Вікіпедії. Це чудова можливість розповісти світові про креативну, динамічну, інноваційну Україну. Просування позитивного іміджу України за кордоном входить до ключових пріоритетів нашої Стратегії зовнішньополітичної діяльності. Закликаю всіх долучатися до цієї ініціативи, аби у Вікіпедії з’явилися сотні нових статей про українське кіно, музику, театр, літературу та мистецтво», — закликав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Місяць культурної дипломатії України буде присвячено відомим українським митцям із сфери кіно, музики, літератури, архітектури, дизайну, які зробили вагомий внесок у світову культуру та про яких ще немає статей у Вікіпедії.

«Найчастіше ми звертаємося саме до Вікіпедії, аби отримати потрібну інформацію. Тому необхідно писати нові статті та покращувати вже існуючі, щоб більше людей з усього світу дізнавалися про Україну, її культуру, явища та діячів. Важливо, щоб ця інформація була чіткою, правдивою та об’єктивною, а ще – доступною на якомога більшій кількості мов. Цей проєкт дозволить гучніше розповідати про Україну та її надбання», — зазначив генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати