Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування у справі про вбивство Вороненкова

10 травня, 16:23

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування та відкрила матеріали слідства у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Про це в четвер повідомила прес-служба відомства.

Всім сторонам кримінального провадження повідомлено про завершення розслідування. "Після ознайомлення сторін із зазначеними матеріалами, а також матеріалами, які можуть перебувати у володінні сторони захисту, обвинувальний акт буде направлено до суду", - уточнили в прокуратурі.

Як відомо, у зазначеній справі повідомлено про підозру організатору і п'ятьом співучасникам злочину. Двоє виконавців злочину перебувають під вартою, матеріали стосовно організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) та ще двох співучасників, які переховуються від слідства та перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження. Досудове розслідування у ньому продовжується. Усім підозрюваним загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Зазначимо, Володимир Тюрін - колишній чоловік цивільної дружини Вороненкова Марії Максакової. Наразі він мешкає на території Росії, ГПУ вже зверталася до РФ щодо його екстрадиції.

Екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був убитий в центрі Києва 23 березня 2017 року, коли повинен був давати свідчення у справі Віктора Януковича про держзраду. Вороненков в супроводі охоронця йшов на зустріч з іншим екс-депутат Держдуми Іллею Пономарьовим. Почалася перестрілка, під час якої кілер встиг зробити кілька пострілів у Вороненкова, а охоронець вистрілив у кілера, який згодом помер від поранень.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати