Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Львівщині вперше за тривалий час число нових виявлених інфікованих за добу – менше ста

10 липня, 10:55

Напевно, вже є підстави говорити про те, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 у Львові  та в області покращується, бо за 9 липня лабораторні центри виявили 88 нових випадків (серед них львів’ян – 33 особи). Про це повідомила у щоранковому звіті заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії корона вірусу Галина Слічна. І додала, що загалом коронавірусну інфекцію виявлено у 6763 осіб. 178 хворих померли. 1003 пацієнти одужали. 

За весь період карантину до обласної інфекційної лікарні звернулись 6519 осіб, госпіталізовані – 1181, виписані – 1007. Зараз у медзакладі – 162 особи, з них у реанімації – 4, на апараті ШВЛ – 3.

У 8-й лікарні – 65 пацієнтів, у 1-й – 56, у лікарні швидкої медичної допомоги – 85.

Якщо показники із захворюваності на коронавірус і надалі знижуватимуться, місто послаблюватиме карантинні обмеження. Поки що перевіряються на готовність до відкриття кінотеатри, театри, концертні майданчики, дитсадочки і та спортшколи. Вчора про це зазначав на своїй сторінці у Фейсбуку Львівський міський голова Андрій Садовий. 

А сьогодні мер у ранковому ефірі радіо «Люкс FM» заявив, що у місті є готовність відкрити садочки, театри і кінотеатри, однак має бути офіційне рішення регіональної комісії. Проте, у зв’язку з тим, що спостерігається зменшення кількості інфікованих, у місті вже почали вводити послаблення карантинних заходів. Зокрема, пільговики можуть безкоштовно користуватися громадським транспортом, однак їх просять це робити не у години «пік», а з 11.00 до 16.00. 

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати