Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Євросоюз виступив із заявою щодо російської агресії проти України

10 липня, 15:43

Євросоюз виступив із заявою щодо триваючої агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму, яку виголосили під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Як підписант Мінських домовленостей Росія взяла на себе відповідальність за стійке політичне врегулювання конфлікту та виконання положень цих домовленостей. Ми закликаємо Російську Федерацію взяти на себе цю відповідальність та конструктивно діяти в рамках Тристоронньої контактної групи та Нормандського формату", - зазначається у заяві.

У Євросоюзі нагадали Росії, що нещодавно продовжені економічні санкції ЄС, спрямовані проти окремих економічних секторів Російської Федерації, прив'язані до повного виконання Росією Мінських домовленостей.

Також було вказано на те, що Європейський Союз не визнає незаконну анексію АР Крим та м.Севастополя Російською Федерацією, засуджує голосування щодо змін до конституції РФ, яке проводилося на Кримському півострові з порушенням міжнародного права. Також у ЄС засудили участь у процедурі голосування мешканців непідконтрольних уряду України районів Донбасу, яким було видано російські паспорти, що є порушенням духу Мінських домовленостей.

Водночас було наголошено, що ЄС залишається непохитним у своєму заклику до всіх сторін швидко й у повному обсязі реалізувати Мінські домовленості і повністю виконати свої зобов'язання з метою досягнення сталого політичного врегулювання конфлікту відповідно до принципів і зобов'язань ОБСЄ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати