Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Таліби атакували афганське місто Газні, США надали урядовим військам повітряну підтримку

10 серпня, 11:42
Фото AFP

Озброєні бойовики "Талібану" вранці у п'ятницю, 10 серпня, пішли в атаку на місто Газні у центрі Афганістану, під час якої палили поліцейські контрольно-пропускні пункти, обстрілювали будинки і ділові райони та захопили контроль над частиною міста. США відправили на підтримку урядовим військам ударні вертольоти та безпілотники, повідомляє Reuters із посиланням на місцевих посадовців.

Свідки повідомляють про тіла загиблих, які лежать на вулицях.

Начальник поліції Газні заявив, що "Талібан" захопив кілька районів міста. Зазначається, що наразі не зрозуміло, яка саме частина Газні перебуває під контролем уряду.

У заяві військового штабу США у Кабулі повідомили, що бойові дії припинилися до 8:00 за місцевим часом, а афганські сили утримували свої позиції і підтримували контроль над усіма урядовими центрами.

"Американські сили надали повітряну підтримку (ударні вертольоти США) і здійснили один удар (безпілотником). Крім того, свою присутність продемонстрував літак США", - заявив представник сил США в Афганістані Мартін О'Доннелл.

Як повідомлялося, раніше видання The New York Times із посиланням на чиновників знайомих з планом писало про те, що армія Афганістану зосередиться в обороні найбільших міст, таких як Кабул і Кандагар. Дана стратегія дозволить талібам та іншим повстанським групам освоїти контроль над територіями які вони вже захопили. У статті наголошувалося, що адміністрація Трампа буде продовжувати стратегію Барака Обами, який ще в 2014 році почав виведення військ з лінії фронту.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати