Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Боррель вважає, що російські війська буде важко забрати з Казахстану

11 січня, 15:14
Фото Reuters

Високий представник ЄС Жозеп Боррель вважає, що направлені до Казахстану на тлі нещодавніх масових протестів російські військові можуть затриматися на території цієї країни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на інтерв'ю Борреля BBC Radio 4

"Досвід показує, що коли приходять росіяни, їм потім складно піти", — сказав Боррель.

Також дипломат зазначив, що військову інтервенцію РФ у Казахстані можна вважати ще одним прикладом зусиль Путіна, спрямованих на повернення до колишнього СРСР.

Раніше високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що Росія є стороною збройного конфлікту на сході України, а будь-який діалог щодо України має відбуватися лише за участі її представників.

Як повідомлялося, мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися у Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто у Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли у масові протести попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

11 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив про завершення в країні військової місії Організації договору колективної безпеки. За його словами, війська ОДКБ будуть виведені протягом 10 днів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати