Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Єгипті виявили гробницю полководця Великої армії епохи фараона Рамзеса II

11 травня, 11:20
Фото: luxortimesmagazine.blogspot.ru

Археологічна місія Каїрського університету виявила могилу полководця Великої армії епохи фараона Рамзеса II.

Судячи з усього, похований в ній полководець на ім`я Іврій був одним з найуспішніших воєначальників часів розквіту Стародавнього Єгипту, повідомляє журнал Luxor Times.

"Ця гробниця, по всій видимості, будувалася за часів і Сеті I, і Рамзеса II. Вона поки не повністю розкопана, проте вже зараз можна сказати, що вона дала нам багато матеріалу, який свідчить про вкрай високий соціальний статус людини, що покоїться в ній, і його сім'ї", - заявила Ола ель-Агізі з Університету Каїра.

Написи на стінах гробниці повідомляють, що Іврій почав кар'єру при Сеті I, родоначальнику XVIII династії Стародавнього Єгипту, і згодом став одним з наближених радників і головнокомандувачем військ його сина, Рамзеса II. Крім Іврія, на стінах згадуються і два інших імені - його сина Юппи і внука Хатіея. Таким чином, це може виявитися сімейний склеп, пише Новое время.

Як вважають археологи, самі мумії можуть перебувати в центральній частині і в західних коридорах гробниці, які ще належить розкопати. Поки вчені відкрили тільки фасад гробниці, зі статуєю, барельєфами на стінах і складськими приміщеннями.

Розкопки проводилися в регіоні Саккара. Це один з найдавніших єгипетських некрополів, який був місцем спочинку багатьох фараонів і їх найближчих соратників, починаючи з епохи III династії Стародавнього Царства. Незважаючи на те що активні розкопки ведуться тут ще з середини XIX століття, багато куточкыв некрополя залишаються недоторканими до сих пір.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати