Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Всі держави НАТО визнають необхідність збільшення витрат на оборону, - Столтенберг

11 липня, 12:56
Фото Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що президент США Дональд Трамп прямо говорить про необхідність підвищити витрати на оборону і держави-члени Альянсу з ним погоджуються. Про це він заявив перед початком саміту Альянсу в Брюсселі, коментуючи вранішню суперечку із американським президентом, повідомляє "ЄП".

Столтенберг зазначив, що під час зустрічі обговорив із Трампом теми, які будуть на порядку денному лідерів на саміті. Він відзначив, що держави-члени поділяють думку про необхідність збільшення витрат на оборону, на чому наполягає Дональд Трамп.

"Трамп прямо говорить про оборонні витрати, і всі країни НАТО погоджуються зі справедливим розподілом тягаря і з тим, що треба виділяти більше грошей на оборону", - відзначив Столтенберг.

За його словами, усі держави-члени почали підвищувати оборонні видатки. Він висловив упевненість, що попри розбіжності між державами-членами лідерам вдасться ухвалити спільні рішення за підсумками зустрічі.   

"Я вважаю, що держави-члени підтвердять свої зобов’язання щодо виділення коштів на оборону", - додав Столтенберг.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп направив лідерам низки країн-членів НАТО витримане в різких тонах послання з вимогою виконати раніше дані зобов'язання щодо збільшення оборонних витрат.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати