Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Майор СБУ та полковник запасу передавали секретні дані спецслужбам РФ у цукерках

11 серпня, 14:11

У м. Броварах Київської області співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно зі Службою безпеки України (СБУ) та Офісом генерального прокурора затримали майора СБУ та військового пенсіонера, полковника в запасі, за підозрою в державній зраді, передає Інтерфакс-Україна з посиланням на пресслужбу ДБР.

"За даними досудового розслідування, майор СБУ збирав та передавав через кур’єра - військового пенсіонера (полковника в запасі) до спецслужб Російської Федерації відомості, що становлять державну таємницю, розголошення якої представникам іноземної держави становить загрозу національній безпеці України", - повідомляють у ДБР.

Обох фігурантів затримали 8 серпня 2020 року під час передачі флеш-носія з даними. Як повідомляє Офіс генпрокурора, носій був захований у цукерках. Спільник затриманих мав намір вивезти його за межі України.

Крім того, було проведено обшуки за місцями проживання затриманих, де було вилучено додаткові докази їх причетності до скоєння державної зради.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). 10 серпня 2020 року стосовно обох підозрюваних застосовано запобіжний захід - тримання під вартою терміном на 60 діб.

У разі доведення провини затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати