Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Село на Тернопільщині визнали найфестивальнішим в Україні

11 серпня, 20:20
Фото Андрія Бондаренка

Яблунів Копичинецької міської територіальної громади Чортківського району, що на Тернопільщині, потрапив до книги рекордів України. Диплом про визнання цього населеного пункту найфестивальнішим в Україні вручили під час VІІ-го Фестивалю «Яблуневий спас».

Зафіксував рекорд офіційний представник, експерт національного проєкту «Книги рекордів України», заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький.

Як розповів «Дню» організатор, поет-пісняр Іван Кушнір, цьому передувало не тільки створення мистецького фестивалю «Яблуневий Спас».

«До кожної пори року в нас є свій фестиваль. Узимку ми проводимо «З колядою в Яблунів», навесні — «А в Яблунові яблуні цвітуть», восени — «Золота осінь в Яблунові». Окрім того в нас дуже є ще великий фестиваль спортивний «Богатирські ігри», організатором якого є наш староста Андрій Балабух», — зазначив Іван Кушнір.

У дипломі, який засвідчує рекорд, зокрема йдеться про те, що фестивалі в Яблунові популяризують звичаї і традиції українського народу, є новітніми, сучасними формами культурного дозвілля людей у сільській місцевості. Голова Копичинецької міської територіальної громади Богдан Келічавий під час відкриття заходу зазначив: «Велика подяка, велика шана людям, які докладають --зусиль, які вмотивовані в тому, щоби розвиватися, щоби село жило культурно».

За роки проведення фестивалю «Яблуневий Спас», у цьому мистецькому дійстві взяли участь не лише представники України, а й Бразилії, Китаю, Англії, Франції, Чехії, Словенії, Словаччини, Румунії, Італії, Молдови. Торік через пандемію захід відбувся в онлайні.

Лариса МИРГОРОДСЬКА, Тернопіль

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати