Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Синод Вселенського патріархату очікується 9-11 жовтня, - Зоря

11 вересня, 11:39
Фото umoloda.kiev.ua

На Синоді Вселенського патріархату, який очікується 9-11 жовтня, ймовірно буде заслухано звіт призначених в Україну екзархів. Таке припущення висловив архієпископ, речник УПЦ КП Євстратій Зоря в інтерв'ю "Укрінформу", відповідаючи на запитання, яким є завдання призначених в Україну екзархів.

"Мені здається, що якщо їхнє (екзархів) завдання – підготувати справу надання автокефалії православній церкві в Україні, вони повинні провести тут певну роботу, а потім про цю роботу відзвітувати Вселенському патріарху. Мені здається логічним спрямувати їхню працю, щоб на найближчій сесії Синоду, який ми очікуємо 9-11 жовтня, можна було заслуховувати певні результати. Очевидно, що йдеться про інтенсивний темп процесу, а як він буде розвиватися, то треба дочекатися приїзду цих ієрархів", - заявив Зоря.

Нагадаємо, саме у жовтні очікується рішення Синоду про надання Православній церкві в Україні Томосу про автокефалію.

Читайте також - На шляху до Томосу

Як повідомлялося раніше, Вселенський Патріарх Варфоломій І призначив до Києва двох Екзархів в рамках підготовки до надання автокефалії Українській Церкві.

Читайте також - "Константинопольський патріархат має виключні права на вирішення проблем православного світу, - Варфоломій"

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати