Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Депутати пропонують заборонити іноземцям купувати українську землю до 2024 року

11 жовтня, 13:27
Фото з архіву «Дня»

У Верховній Раді пропонують заборонити іноземцям та іноземним компаніям купувати сільськогосподарську українську землю до 2024 року. Для іноземців, які вже сьогодні орендують землю, зроблять виняток.

Про це повідомив голова комітету з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради Микола Сольський, передає Громадське.

«До 2024 року не можуть бути засновниками (компаній, які купують сільськогосподарську землю — ред.) іноземні фізичні особи та компанії», — повідомив Сольський.

Він зазначив, що в альтернативному законопроєкті депутати передбачили, що ті компанії, які вже сьогодні орендують українську землю, і серед власників яких є іноземці, матимуть право на купівлю такої землі уже з 2020 року, коли ринок сільгоспземель відкриють.

«Для цієї категорії юридичних осіб, тільки тих, які не менше 3 років займаються сільгоспбізнесом в Україні і тільки у тому об'ємі тих земель, які вони обробляють та орендують станом на дату вступу закону в силу», — додав депутат.

Він зазначив, що у Раді наразі зареєстровано 11 законопроєктів про ринок землі. Протягом наступних двох тижнів депутати планують вивчати ці законопроєкти у комітетах.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати