Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Виступ Рената Кузьміна в Ялті зарубіжні експерти назвали "найкращою контрпропагандою української влади"

17 вересня, 12:26

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін шокував учасників Ялтинської економічної стратегії (YES), перед якими він виступив 15 вересня.

Під час своєї десятихвилинної промови Кузьмін зробив відразу декілька гучних заяв, пише у своєму блозі на сайті Корреспондент.net журналіст журналу "Кореспондент" Христина Бердинських.

Так, спочатку він сказав, що єдиною людиною, винною в ув'язненні екс-прем'єра Юлії Тимошенко, є її адвокат, "який так вибудував юридичний захист у суді, що не надав своєму клієнтові жодного шансу виграти процес".

Він додав, що йому також не подобаються деякі рішення судів, а саме ті, "де суди не підтримують позицію прокуратури".

Крім того, Кузьмін засумнівався в рішенні американського суду щодо екс-голови МВФ Домініка Стросс-Кана. При цьому сам Стросс-Кан, якого суд в минулому році випустив на свободу, сидів у першому ряду на саміті.

"Питання спірне судів американських по Домініку Стросс-Кану. Він викликає багато питань у юристів, але тим не менше рішення суду підлягає обов'язковому виконанню", - заявив він.

За словами Бердинських, після цих слів організатор YES Віктор Пінчук, не чекаючи закінчення промови Кузьміна, підійшов до Стросс-Кана і щось сказав.

"Напевно вибачився за нетактовність української прокуратури", - припустила журналіст.

Також Кузьмін заявив що прокуратура має намір пред'явити Тимошенко нові звинувачення і попросив американську владу організувати допит на території США "людей, що мають пряме відношення до злочинів скоєних в Україні".

При цьому Кузьмін зажадав, щоб була припинена критика українських судових рішень, пише газета "Комерсант-Україна".

"Ніхто не має права піддавати сумніву законність рішення суду, а тим більше в образливій формі відгукуватися про судову систему. А деякі політики знущаються над Україною, називаючи найбруднішими словами ті святі речі, на яких грунтується держава", - наводить видання його слова.

По завершенні дискусії Кузьмін покинув форум, залишивши його учасників обмінюватися враженнями, які виявилися негативними.

"Цей виступ став кращою контрпропагандою української влади. Він виглядав як бандит, вів себе як бандит і говорив як бандит", - обурився в розмові з "Комерсантом" старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки Петерсона Андерс Аслунд.

"Не уявляю, навіщо його сюди направили. Я не знайшов жодної людини, яку б він переконав", - додав колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.

Джерело: Ukranews

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати