Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівщина "червона": понад 500 тисяч вакцинованих двома дозами і фатальні випадки, що вражають навіть досвідчених лікарів

11 листопада, 16:22
Фото з архіву «Дня»

За добу 10 листопада щеплення від Сovid-19 отримали 17 887 осіб (з них 9301 особа – першу дозу, 8585 – другу дозу). Про це повідомляє пресслужба Львівської облдержадміністрації.
Вчора на Львівщині працювали 25 центрів вакцинації та 134 пункти щеплення.

Загалом в області станом проведено 1 281 789 щеплень, з них 504 788 – другою дозою.

Згідно з інформацією Центру здоров’я та медичної статистики Львова, за минулу добу лабораторні центри Львова та області провели 3646 ПЛР-тестів, з них 1253 – позитивні (521 – серед львів’ян).
У стаціонарах міста з пневмоніями на ранок 11 листопада перебувають 913 осіб (882 з них мають Covid-19), 82 хворих – в реанімації, 73 пацієнти підключені до апаратів ШВЛ. До медзакладів за минулу добу доправили 83 недужих. Виписали – 84. Померлих – 14.

Сьогодні інтернет-ресурси поширюють допис у соціальних мережах завідувачки відділення анестезіології та інтенсивної терапії львівської Лікарні швидкої медичної допомоги Наталії Матолінець про смерть від ковіду молодих жінки і чоловіка. Інформація рве душу!

«За добу у нас в реанімаціі померло 2 молодих людей без супутньої патології:

вагітна жінка 23 роки – перша вагітність, молодий хлопець 29 років …

Робочий ранок почався з розтинів. Спершу вагітної жінки з так і не народженою дитинкою в утробі… Чорні нежиттєздатні легені.

Далі – хлопця з мертвими легенями. Ще місяць тому він був абсолютно здоровий і разом з батьками, друзями та дівчиною планував життя, якого вже більше ніколи не буде.

Щирі співчуття рідним! Ми боролися майже місяць. Безуспішно. Це дуже страшно. Дуже. Дуже. Дуже… Особливо, якщо зважити на силу-силенну тих, хто не вірить в ковід, відмовляється від карантинних обмежень та вакцинації, а також абсолютно некомпетентно критикує наших медиків! Не одягнувши при тому жодного разу медичного одягу і не попрацювавши віч- на-віч з критичним пацієнтом…», – зазначено у дописі Наталії Матолінець.

Лікарі вкотре наголошують: у Львові зберігається висока динаміка захворюваності на корона вірус. І закликають дотримуватись карантинних обмежень, не наражати себе та інших на небезпеку. А також, за можливості, вакцинуватись.

«Я хочу звернути увагу на дотриманні заходів захисту, носінні масок та дотриманні соціальної дистанції, – говорить, зокрема, медична директорка з лікувальної роботи П'ятої лікарні Львова Юлія Василишин. – Не можна про це забувати. Також звертайте увагу на необхідність самоізоляції, якщо у вас або у ваших дітей виникають перші симптоми захворювання. Це дуже важливо, тому що вірус може виділятись у людини, яка ще не має симптомів, за 2 дні. Якщо ви були в контакті із хворою людиною і знаєте про це, залишайтеся вдома. Якщо у є перші ознаки – звертайтесь до сімейного лікаря. Діти часто переносять захворювання з легшим перебігом або безсимптомно, таким чином приносячи хворобу додому або в школу до вчителів та однолітків. За перших ознак, навіть нежитю, просимо батьків бути уважними та звертатись до лікарів по допомогу та консультацію».

Тим часом, у Львові більшає тимчасових пунктів вакцинації. Приміром, такий пункт відкриють завтра, 12 листопада, у пологовому будинку №1, що на вул. Мечникова. Час роботи – 12.00 – 17.00. Тож вагітні і жінки, які вже народили, зможуть вакцинуватись одразу в пологовому – без черг та в супроводі лікаря. Доступна вакцина – Pfizer.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати