Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У полоні на тимчасово окупованому Донбасі перебуває 241 громадянин України, - Денісова

11 грудня, 21:22

У полоні на тимчасово окупованих територіях Донбасу зараз перебуває 241 громадянин України, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Згідно з повідомленням на сторінці Денісової в Facebook, в ході зустрічі з послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс вона поінформувала, що в полоні на тимчасово окупованих територіях Донбасу перебуває 241 громадянин України.

"Здійснити моніторинг дотримання їхніх прав і умов утримання в місцях несвободи залишається поки неможливим", - написала омбудсмен.

Крім того, Денісова закликала посла звернутися з проханням до представників її країни 16 грудня під час голосування підтримати резолюцію Генеральної Асамблеї ООН "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна".

Також сторони обговорили можливість співпраці щодо надання технічної та експертної підтримки в посиленні інституційної спроможності Офісу омбудсмена України через створення Просвітництва центру з прав людини з представництвами в регіонах для підвищення правової обізнаності громадян у своїх правах.

"Сподіваюся, що всі порушені питання знайдуть свою практичну реалізацію найближчим часом", - зазначила Денісова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати