Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна виступає за поетапну відміну права вето в Радбезі ООН, - Єльченко

12 січня, 20:17
Фото: unmultimedia.org

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що Україна виступає за поетапну відміну права вето в Раді безпеки ООН.

Про це йдеться у статті Єльченка для "Дзеркала тижня", повідомив  Постійний представник України при ООН на своїй сторінці у Тwitter.

“Важливо віднайти активнішу модель участі ООН у вирішенні тих складних викликів, які постали перед Україною в контексті триваючої російської агресії - в політичному, безпековому та гуманітарному вимірах… Наша держава також послідовно виступає за поетапне скасування права вето, що особливо нагально в умовах агресії проти України з боку Росії як одного з постійних членів Ради безпеки”, - повідомив Єльченко.

За його словами, постійний член Ради безпеки ООН, коли він є стороною конфлікту, має бути обмеженим у можливості застосування права вето з питання, в якому він є зацікавленою стороною.

Єльченко також додав, що Україна входить до кола країн-підписантів декларації на підтримку ініціативи про добровільне зобов'язання представників "постійної п'ятірки" Радбезу ООН щодо відмови від використання права вето у випадках масових злодіянь.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати