Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

НАТО закликає Росію до негайної деескалації навколо України

12 січня, 17:45
Фото Reuters

Північноатлантичний альянс під час зустрічі Ради НАТО-Росія закликав російську сторону до негайної деескалації навколо України, при цьому союзники нагадали, що будь-яка нова агресія Росії проти України матиме велику ціну для країни-агресора.

Про це у Брюсселі під час пресконференції за підсумками засідання ради НАТО-Росія заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Укрінформ.

«Союзники по НАТО були дуже чіткими щодо перспективи подальших переговорів з Росією. Вони висловили серйозне занепокоєння щодо російського військового нарощування в Україні та навколо неї, та закликали Росію негайно здійснити деескалацію ситуації, поважати суверенітет та територіальну цілісність своїх сусідів. Вони також закликали Росію утримуватися від агресивного позиціонування своїх військ та від ворожих дій проти союзників, слідувати всім власним міжнародним зобов’язанням та обов’язкам», - сказав керівник Альянсу.

При цьому він знову повторив тезу, що, докладаючи зусиль для дипломатичного вирішення напруги навколо України, союзники по НАТО мають бути готовими до того, що Росія обере шлях на конфронтацію. У цьому випадку, за його словами, будь-яка подальша агресія Росії матиме для неї високу ціну.

«Союзники по НАТО підкреслили, що вони здійснять всі зусилля, щоб знайти політичний шлях вперед. Вони також привітали двосторонні консультації між США і Росією і завтрашню зустріч в ОБСЄ. Це надає можливість конструктивного залучення (до врегулювання ситуації – ред.), яка не має бути змарнована, в інтересах безпеки в Європі», - додав Єнс Столтенберг.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати