Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У NASA почали створювати систему зв'язку з експедиціями на Місяць і Марс

12 лютого, 21:52
Фото: NASA

Фахівці NASA почали будівництво нової 34-метрової радіотарелки в каліфорнійській частині пустелі Мохаве. Вона повинна стати одним з основних засобів зв’язку з майбутніми експедиціями на Місяць і Марс.

Про це пише Лабораторія реактивного руху NASA (JPL) на своєму сайті, пише УНН.

“Антени мережі далекого космічного зв’язку NASA — наша головна „телефонна лінія“, яка пов’язує Землю і міжзоряні місії „Вояджер“, а також усі марсіанські місії і апарат New Horizons за орбітою Плутона. Чим більше ми вивчаємо Сонячну систему, тим більше антен нам потрібно для того, щоб спілкуватися з усіма цими апаратами”, — прокоментував початок будівництва заступник директора JPL Ларрі Джеймс.

Мережа далекого космічного зв’язку NASA (DSN) об’єднує в собі кілька десятків потужних радіотарілок, які виробляють потужні імпульси радіохвиль і вловлювати дуже слабкі космічні сигнали. Вона складається з трьох окремих комплексів, які розташовані на території обсерваторії Голдстоун на півдні Каліфорнії, а також її аналогів в околицях Мадрида (Іспанія) і Канберри (Австралія).

Ці антени розташовані таким чином, що фахівці NASA можуть цілодобово підтримувати зв’язок з усіма апаратами і пілотованими місіями, які США або інші країни відправляють в дальній космос. Кожен комплекс оснащений трьома або чотирма 34-метровими антенами, а також декількома меншими приймачами і випромінювачами.

Також у NASA планують провести на МКС експеримент з чорнобильським грибком.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати