Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Громадяни РФ і Білорусі провели антивоєнні акції в столиці Грузії

12 березня, 19:27
Фото Reuters

Громадяни росії та білорусі, які проживають у Грузії, провели в Тбілісі антивоєнні акції.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Ехо Кавказу.

Зазначається, що акції відбулися в секції інтересів рф при посольстві Швейцарії у Тбілісі, а також біля посольства України.

До російського диппредставництва протестувальники прийшли з прапорами України та плакатами: «Фашисту путіну – Гаазький трибунал!», «Ні війні!», «Дайте маніяку миш'яку», «Я – росіянин, і я проти війни». Вони також вигукували гасла: «Деокупація Абхазії! Деокупація Самачабло!», «путін - тиран і вбивця!».

Згодом учасники мітингу розгорнули великий український прапор. На антивоєнній акції було також багато біло-синьо-білих та біло-червоно-білих прапорів. Їх називають символами вільних Росії та Білорусі.

Згодом демонстранти перемістилися до будівлі посольства України в Грузії. У мітингу також взяли участь активістки рухів Femen та Pussy Riot. Вони вимагали від путіна зупинити війну в Україні.

Нагадаємо, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати