Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Австралії обвинувачені у тероризмі відбуватимуть покарання у окремій в’язниці

12 червня, 09:46
Фото із сайту Космополіт

Ув'язнених у Австралії, обвинувачених за підозрою у тероризмі, триматимуть у окремій в’язниці. Принаймні саме такий намір уряду  штату Новий Південний Вельс оприлюднила прем'єр-міністр штату Гледіс Береджіклян. Про це повідомляє Australian Associated Press.

"Ми не хочемо, щоб люди, які уже перебувають за гратами, радикалізувалися… Ми виділимо 47 мільйонів доларів протягом наступних трьох років для ізоляції ув'язнених, які розповсюджують радикалізм в тюрмах", - заявила вона. За її словами, радикальні екстремісти будуть розміщені у новій в'язниці "міні-макс" на території найбільшого у штаті Центру корекції поведінки високого ризику Supermax у Гоулбурні, передає Укрінформ.

Урядовий проект під назвою Supermax II перебачає масштабну реконструкцію і капітальний ремонт у приміщенні згаданої чоловічої тюрми, де знаходяться деякі з найвідоміших злочинців Австралії, включаючи серійного вбивцю Айвана Мілата. Ремонт передбачатиме посилену звукоізоляцію, а також аудіо і відеоспостереження, щоб стежити за відвідувачами ув'язнених, а також покращувати збір розвідувальних даних.

У в'язниці будуть створені умови суворого режиму для 54 ув'язнених. Уряд планує завершити проект до кінця 2018 року.

За словами комісара Корекційної служби штату Пітера Северіна, з 2013 року кількість ув'язнених за звинуваченнями в терористичній діяльності зросла більше ніж удвічі, причому 33 з 45 ув'язнених, засуджених за злочини, пов'язані з тероризмом, уже тримають окремо у відсіку з високим ступенем безпеки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати