Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Угорщина продовжує блокувати співпрацю Україна-НАТО на вищому рівні, - Климпуш-Цинцадзе

12 червня, 19:57
Фото з архіву "Дня"

Угорщина продовжує блокувати співпрацю Україна-НАТО на вищому рівні, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на конференції "Досвід державотворення Ізраїлю: уроки для України". Про це повідомляє Espreso.TV.

"Поки що Угорщина продовжує блокувати можливість проведення комісії Україна-НАТО на найвищому рівні глав держав і урядів. Ми продовжуємо працювати і з Угорщиною, і з нашими іншими партнерами, щоб все ж таки мати цю можливість", - підкреслила віце-прем'єр.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що на сьогодні Україна має найвищий рівень співпраці з усіма підписантами хартії про особливу співпрацю.

Також вона нагадала, що президент України Петро Порошенко запрошений на саміт Альянсу і додала, що українська сторона буде працювати до останнього, щоб засідання комісії Україна-НАТО відбулося.

Угорщина послідовно блокує зустрічі представників НАТО і України на вищому рівні через українську освітню реформу, яка, на думку Будапешта, обмежує права етнічних угорців. Крім того, Будапешт заявив про блокування євроінтеграційних устремлінь Києва до усунення "проблемних", на його думку, положень освітнього закону.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати