Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рада підтримала поправки МВФ щодо роботи Антикорупційного суду

12 липня, 17:43
Фото з архіву "Дня"

Народні депутати проголосували за внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів".

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За проект закону №7441 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Вищий антикорупційний суд" проголосували 254 народних обранців.

Як зазначається в пояснювальній записці, цей законопроект потрібен для комплексного несуперечливого врегулювання питань організації та діяльності Вищого антикорупційного суду та гарантій діяльності його суддів.

Так, зміни до закону деталізують регулювання питань діяльності палат вищих спеціалізованих судів, закріплюють, зважаючи на рекомендації Венеціанської комісії, певну інституційну автономність апеляційної палати Вищого спецсуду.

Зокрема, пропонується визначити, що апеляційна палата Вищого спецсуду діє у його складі на засадах інституційної, організаційної, кадрової та фінансової автономії. Для неї передбачено окреме проведення конкурсу на зайняття посад суддів апеляційної палати (окремо від конкурсу на зайняття посад інших суддів вищого спеціалізованого суду), визначення Державною судовою адміністрацією України за погодженням із Вищою радою правосуддя кількості суддів у межах загальної кількості суддів вищого спеціалізованого суду, наявність окремої бюджетної програми на фінансування її діяльності з наділенням голови палати повноваженнями погоджувати проект кошторису Вищого антикорупційного суду в частині фінансування діяльності Апеляційної палати та використання бюджетних коштів, передбачених на утримання Апеляційної палати.

Також закон передбачає наявність в апараті Апеляційної палати самостійного структурного підрозділу, що забезпечуватиме діяльність цієї палати.

Також пропонується визначити вищих спеціалізованих судів головними розпорядниками коштів держбюджету, а також визначення в бюджеті видатків на утримання апеляційної палати Вищого спеціалізованого суду.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати