Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зросла кількість людей, які хочуть евакуюватись через постійні обстріли Енергодара та ЗАЕС

12 серпня, 19:22
Фото zoda.gov.ua

Через постійні обстріли Енергодара та ЗАЕС, які здійснюють окупанти, зросла кількість бажаючих виїхати з міста, серед них і працівники атомної станції.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

"Це мінометні обстріли і потрапляють вони і в промислові об'єкти, які знаходяться безпосередньо на майданчику ЗАЕС. Через ці обстріли є пошкодження однієї з фаз підстанції "Луч" 110 кВ і кілька днів тому все місто Енергодар залишилось без світла, крім 3-го мікрорайону, і без води. Це вперше були такі явища, що цивільна інфраструктура і гуманітарна складова постраждали від мінометних обстрілів з боку окупантів", - сказав Орлов.

Він також пояснив, що між вилітом боєприпасів та його підривом проходить 2-3 секунди, що свідчить про те, що мінометний обстріл йде з відстані 2-3 км максимум.

"Це територія окупована, тобто фактично ми можемо стверджувати, що окупанти роблять провокативні обстріли, щоб тримати людей у стані страху та загострити ситуацію. Ми бачимо, що збільшується кількість мешканців, які мають бажання евакуюватись, і це не може не позначатися на ситуації із персоналом на АЕС", - наголосив мер.

Орлов зазначив, що є випадки, коли працівники АЕС вивозять свої родини і потім повертаються, щоб обслуговувати станцію і слідкувати за безпековою ситуацію.

Щодо обстрілу, який стався вчора 11 серпня, то окупанти перекрили місто на виїзд та в'їзд. Відомо що внаслідок обстрілу постраждало троє людей серед цивільного населення. Вони у важкому стані.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Рада Безпеки ООН розглянула питання безпеки Запорізької АЕС у зв’язку з російським вторгненням в Україну та посиленням бойових дій на півдні країни. Розгляд питання ініціювала рф.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати