Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ВР підтримала закон, що передає Нацбанку повноваження з нагляду за небанківськими фінансовими установами

12 вересня, 14:35
Фото з відкритих джерел

Верховна рада України схвалила за основу і в цілому законопроект про "спліт" - №1069-2 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг". Закон було прийнято 296-ма голосами.

Про це передає РБК-Україна.

Закон передбачає передачу повноважень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, у частині регулювання та нагляду у системі накопичувального пенсійного забезпечення, регулювання та нагляду за функціонуванням фінансово-кредитних механізмів і управлінні майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Решту повноважень Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг, пропонується передати до Національного банку України.

Документом також уніфікуються принципи та порядок здійснення НБУ та Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку ліцензування та регуляторної діяльності відповідно.

Крім того, з метою усунення надмірного регулювання скасовується закон "Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати" та Декрет Кабінету міністрів України "Про довірчі товариства".

Нагадаємо, на початку вересня президент України Володимир Зеленський підтримував законопроект про "спліт", який передає Національному банку повноваження з нагляду за небанківськими фінансовими установами.

Нові повноваження Нацбанку запрацюють з 1 липня 2020 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати