Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Херсон попрощався із 18-річним добровольцем Олександром Райхертом

12 листопада, 15:00

Вісімнадцятирічний доброволець Олександр Райхерт (позивний «Чорний») – боєць штурмової роти 5-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор». Він загинув 9 листопада у селі Піски, що неподалік донецького аеропорту, під час ворожого обстрілу.

Провести юного героя в останню путь до Палацу молоді і студентів прийшли сотні небайдужих херсонців: рідні, бойові побратими, однокласники, друзі, прості патріоти. «Піски вже кілька днів обстрілюють з мінометів та іншої зброї. Під час чергового бойового виїзду в Сашка влучила куля. Від променевої кістки вона рикошетом вийшла через живіт. Він помер від внутрішньої кровотечі, – пояснює обставини смерті член херсонського «Правого сектора»  Олександр. – На похорон приїхало чимало людей з інших областей. Всі зібралися вшанувати «Чорного».

Однокласники загиблого не стримують сліз, не можуть повірити, що їх життєрадісний, веселий друг вже не з ними. «Він завжди був комунікабельним, всюди брав участь, грав на гітарі, співав. Здавалось, що йому було під силу все, за що брався, – згадує однокласник Олександра Райхерта Олексій Кузнєцов. – Коли був там, ми часто списувались, підтримували зв'язок. Він вірив, що повернеться, завжди писав, що «живий і здоровий». На війну пішов, щоб допомогти зупинити її там, щоб вона не прийшла до нас».

З героєм прощалися кілька годин. Люди несли багато живий квітів і вінків. Поховали Олександра Райхерта на міському кладовищі на алеї слави воїнам АТО.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати