Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінниччина отримала 33 млн грн на реставрацію муздрамтеатру та палацу Потоцьких

12 листопада, 18:47

У рамках програми «Велика реставрація» Вінниччина отримала 33 млн грн. Вони надійшли з державного бюджету на відновлення палацу Потоцьких у Тульчині та ремонт будівлі Вінницького академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського. Як уточнив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, 27 мільйонів гривень піде на реставрацію головного корпусу палацу, а понад 6 мільйонів гривень – на ремонт частини муздрамтеатру імені Садовського у Вінниці.

«Велика реставрація» – це новий етап культурного розвитку Вінниччини. Президентська програма Володимира Зеленського змінює ставлення до культури на рівні держави, – сказав Сергій Борзов. – Крім відновлення муздрамтеатру та палацу, варто нагадати, що з 2020 року в межах програми глави держави «Велике будівництво» на об’єкті «Реконструкція пам’ятки національного значення Палац Потоцького» у Тульчині проводяться роботи з комплексного благоустрою території – площі перед палацом».

2020-1 Нагадаємо, що Палац Потоцьких та Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. М. Садовського – це пам’ятки архітектури, які належать до комунальної власності. Палац Потоцьких у Тульчині збудований наприкінці ХVІІІ століття за проєктом французького архітектора Лакруа на замовлення представників родини Потоцьких. Комплекс складається з головного корпусу та двох бічних флігелів. Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. М. Садовського був збудовано 1911 року за проєктом Григорія Артинова. У 1945 році під час пожежі будівля сильно постраждала. Її відновлювали упродовж п’яти років. 2019 року розпочалися роботи з реставрації будівлі театру, які так і не завершили за браком коштів.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, «День», фото з архіву авторки

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати