Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Моніторингова місія ООН наполягає на безперешкодному доступі до затриманих на окупованій території

12 грудня, 13:42
Фото: censor.net.ua

Міжнародні організації наполягають на необхідності надання їм безперешкодного та конфіденційного доступу до затриманих і заарештованих на окупованій території, що прописано в документі, затвердженому за підсумками зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі.

"Діяльність моніторингової місії ООН з прав людини на території, яку контролюють самопроголошені республіки, вкрай обмежена. Я закликаю надати місії безперешкодний конфіденційний доступ до місць тримання під вартою і затриманих", - сказала глава Місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер на брифінгу в четвер у Києві, презентуючи останню в 2019 році доповідь моніторингової місії ООН про ситуацію з правами людини в Україні.

Вона наголосила, що в комюніке за підсумком зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі 9 листопада було визначено необхідність надання міжнародним організаціям повного безумовного доступу до всіх затриманих.

"Сподіваємося, що це дасть новий імпульс для забезпечення такого доступу", - зазначила глава місії.

Щодо Криму, то, як зазначила Богнер, РФ іще не надала місії доступ до півострова. "Закликаємо Росію полегшити доступ для представників місії, тому що це допомогло б посилити захист осіб, які перебувають у вразливому становищі, й дало б позитивний сигнал міжнародній спільноті", - додала Богнер.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати