Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Геннадій Виходцев: з днем народження, книго!

13 січня, 16:16

На початку року світ побачила повість київської письменниці  Тетяни Цой «Мені байдуже, що люди скажуть», випущена в друк видавництвом «Білка» (Київ)  за підтримки Групи компаній «ФОКСТРОТ» та Геннадія Виходцева.

Книгу вперше презентували в центральному офісі ГКФ: Тетяна Цой невипадково презентувала повість у  колективі своїх колег, де її вже майже 12 років знають як корпоративного секретаря. Саме тут рік тому на шпальтах електронного корпоративного видання «ЛУК – люди Управляючої компанії» були надруковані перші сторінки повісті. Й саме колеги дали першу підтримку авторці: «Пиши далі!».

За словами Тетяни Цой, ця повість – про самоідентифікацію українців в часи, коли у них забирали право на неї. Про те, як виживало українське жіноцтво під час більшовицької революції, двох світових війн, болючих етапів розкуркулювання та совєтизації України. Як змінювалися люди під пресом історії? Чи лишалися вірними собі, своїм цінностям? Й хоча у сюжеті – життєві історії трьох українок, це книга про самоідентифікацію українського народу. Розповівши історію пересічних жінок на тлі лихоліть ХХ століття, авторка просто відповіла на питання «Як лишитися собою у часи зламу цілих історичних епох?»: любити Україну й бути вірним сімейним цінностям.

Співзасновники ГК «Фокстрот» Геннадій Виходцев та Валерій Маковецький привітали колегу з почином. «Так тримати!», - побажав Геннадій Виходцев, генеральний директор ГК «Фокстрот», висловивши надію, що Тетянин філологічний хист, її професійне прагнення до досконалості, любов до України принесуть користь не тільки компанії, а й українському народові.

Перша презентація у колі «фокстротівців» пройшла в теплій, дружній атмосфері. Розповідь про персонажів повісті Тетяна супроводила світлинами з сімейного альбому (адже твір має автобіографічний характер). Гості побачили, як могли би виглядати в житті персонажі повісті – сільська вчителька Люся, допитливе дівчисько Орися, її мудра бабуся-дворянка Капітаниха тощо. «Читаючи повість, я пізнавав навіть пісеньки, які мені співала в дитинстві бабуся! - поділився враженням син Тетяни, Віталій Цой.

- Мені як видавцеві відносно молодого, але успішного видавництва «Білка» приємно підтримати таку талановиту авторку як Тетяна Цой, - розповідає Ірина Білоцерковська, видавець повісті «Мені байдуже, що люди скажуть». – Тут відчувається така щира любов до українського села як того ґрунту, на чому зростає все українське. Цієї щирості має бути більше в кожному  з нас. Адже якщо немає самоусвідомлення себе як народу – занепадає нація, а на  українських землях з’являються чужинці. Гортаючи сторінки Тетяниної повісті, читач не лише співпереживає історіям жінок трьох поколінь, а й більше цінує землю, на якій виріс, власне, дорожить її сьогоднішньою незалежністю.

Неодноразово учасники презентації наголошували на чистоті та образності мови повісті «Мені байдуже, що скажуть люди».

- Я навчав студентів журналістській творчості в Україні, Польщі, Америці, Китаї, викладав літературну творчість та літературну критику в Інституті журналістики національного університету імені Тараса Шевченка й підтверджую – проза Тетяни Цой талановита, вона як квітка, що виросла на полонині й радує кожного простими та такими рідними духмянощами, - сказав під час презентації професор, доктор філологічних наук Володимир Владимиров, творчий наставник Тетяни Цой. - Кращого не читав за  останні роки в українській літературі! Я підтримав вихід першої книги авторки, тепер у мене логічне питання: про що буде 10-а її книга?

Партнером перших презентацій книги Тетяни Цой виступила торгова марка Паук-Вайн із Закарпаття. Класичні вина з сортів винограду Мерло, Совіньйон були прекрасним  доповненням свята народження книги.

Історія Тетяни Цой – як власна, так й історія її творчого формування як української повістярки, продовжується. Авторка працює над 2 частиною твору, плануючи створити роман  вже всередині поточного року. Ну а друга презентація повісті запланована на 16 січня у столичній Центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка.

Довідка: Книжка Тетяни Цой «Мені байдуже, що люди скажуть»  є першим письменницьким досвідом київської письменниці Тетяни Цой. Повість невипадково знайшла підтримку в особі генерального директора ГК «Фокстрот» Геннадія Виходцева та колег Тетяни Цой із ГК «Фокстрот». Упродовж 25 років роботи бренду «Фокстрот» на ринку України сімейні цінності були і залишаються одним із пріоритетів компанії. У архіві реалізованих ініціатив ГКФ – повнометражний художній фільм про історію маленького хлопчика в Голодомор «Маленьке життя», знятий ГК «Фокстрот»  і представлений на фестивалі «Молодість» у 2008 році. А ще  за сприяння бізнесу було створено 4 серії мультсеріалу про правила безпеки молодших школярів «Фокс і Трот поспішають на допомогу» (2008–-2018 рр). Наразі компанія підтримує  корпоративний волонтерський рух  співробітників «Зелений офіс» (2009–2019рр.)  і «Хочу допомогти» (2014–2019рр.).

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати