Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МАК оприлюднив попередню причину аварії літака Ан-148

13 лютого, 17:30
Фото Reuters

Фактором, який призвів до катастрофи літака Ан-148 "Саратовських авіаліній" у Підмосков'ї, могли стати неправильніі дані про швидкість польоту на приладах, що могло бути викликано зледенінням.

Про це заявив Міждержавний авіаційний комітет, який завершив розшифрування даних параметричного самописця Ан-148.

"Попередній аналіз зареєстрованої інформації, а також аналіз аналогічних випадків, що мали місце в минулому, дозволяють припускати, що чинником розвитку особливої ситуації в польоті могли стати неправильні дані про швидкість польоту на індикаторах пілотів, що своєю чергою, мабуть, було пов'язано із зледенінням ППТ у виключеному стані систем їх обігріву", – йдеться в повідомленні.

За даними МАК, "особлива ситуація" почала розвиватися приблизно через дві з половиною хвилини після відриву на висоті близько 1 300 м і швидкості 465-470 км/год. У цей момент з'явилися розбіжності у свідченнях швидкості від МПП1 (модуль повітряних параметрів) (ППТ1) лівого льотчика і МПП3 (ППТ3, резервний).

Як повідомлялося, в неділю, 11 лютого, в Підмосков'ї розбився пасажирський літак Ан-148 авіакомпанії "Саратовські авіалінії". На борту літака, що виконував рейс з Москви в Орськ, знаходилося 71 чоловік (65 пасажирів, в тому числі троє дітей, і шість членів екіпажу).

В результаті авіакатастрофи ніхто не вижив.

У МЗС України повідомили, що громадян України не було на борту Ан-148, що зазнав аварії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати