Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ДБР: До витоку персональних даних українців можуть бути причетні посадові особи Головного сервісного центру МВС і міграційної служби

13 травня, 16:24

Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочало досудове розслідування за фактом витоку персональних даних громадян України та їх поширення на одному з анонімних Telegram-каналів.

"За попередніми даними, до витоку персональних даних можуть бути причетні посадові особи Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України та Державної міграційної служби", - повідомляє прес-служба ДБР.

Досудове розслідування розпочато за фактами перевищення влади або службових повноважень співробітниками правоохоронних органів, що спричинило тяжкі наслідки, та несанкціонованого збуту або поширення інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації, що заподіяло суттєвої шкоди, скоєному за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365 і ч. 2 ст. 361-2 Кримінального кодексу України).

Як повідомлялося, Національна поліція України виявила незаконне оприлюднення персональних даних українців на анонімному Telegram-каналі. Повідомлялося, що оприлюднений обсяг даних є компіляцією з інформаційних баз різних державних відомств і неурядових організацій за різні періоди попередніх років і не має стосунку до початку роботи державного мобільного застосунку "Дія". Роботу ресурсу, який незаконно розповсюджував персональні дані громадян, припинено.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати