Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кулеба прокоментував отримання Україною статусу партнера розширених можливостей НАТО

13 червня, 13:23

Кулеба прокоментував отримання Україною статусу партнера розширених можливостей Альянсу НАТО.

"Цей день настав. Я щиро вдячний нашим партнерам в Альянсі, завдяки яким це рішення стало можливим. Україна нарешті отримала статус Партнера розширених можливостей НАТО. Ми робимо одні одних сильнішими разом!", - написав міністр учора у своєму Twitter. А сьогодні розповів деталі отримання Україною статусу Партнера НАТО з розширеними можливостями на своїй сторінці у Facebook.

"Коли ми починали цей процес, мало хто вірив в його успіх. Мені навіть співчували, коли минулого року в указі президента Володимир Зеленський мені як віцепрем’єру з євроатлантичної інтеграції була поставлена задача отримати цей статус. Проблема була в тому, що рішення НАТО треба було ухвалювати консенсусом, а консенсусу не було і близько", - пролив світло на обставини дипломат. "При цьому Україна відповідала критеріям членства в цій програмі, але стратегічні політичні міркування регіонального характеру (ну ви зрозуміли) цілої низки членів НАТО утримували їх від надання нам заслуженого статусу", продовжує він.

"Місяці кропіткої роботи дипломатів, військових, депутатів, розвідників, маневри, комбінації, тактичні домовленості, тримання одних членів Альянсу за руку, підштовхування інших членів вперед і результат є. Відкрию таємницю: рішення ухвалювалося за процедурою умовчання, що спливала в п’ятницю о 16.30 за Києвом. І до останньої хвилини існував ризик, що процедура буде порушена. Але рішення є. Робити неможливе можливим - драйвове гасло наших взаємин з НАТО і ЄС", - оптимістично завершив Кулеба.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати