Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Медики лікарні на Львівщині оголосили голодування через заборговану їм зарплату

13 серпня, 13:13
Фото з Фейсбук-сторінки Оксани Гладун

У Львівській області 17 співробітників Соснівської міської лікарні – лікарі, медсестри і санітарки – оголосили голодування через борги із заробітної плати. За три місяці їм заборгували 3 млн грн.

Про це повідомила голова первинної лікарняної профспілкової організації Вільної профспілки медпрацівників України Оксана Гладун, передає "Укрінформ".

«Медики нашої лікарні відстоюють свою зароблену зарплату, а тим самим і лікарню в цілому. Вони голодують до виконання вимог! Медики також люди, які хочуть мати засоби для життя. Якщо медики розрахуються, знайдуть іншу роботу, а можливо, й в іншому місті, то мешканцям не буде де отримати медичну допомогу. Медикам - зарплату, а 11 тисячному населенню нашого міста – лікарню», - зазначила Гладун.

Серед основних симог медпрацівників - виплатити заборгованість із заробітної плати по липень 2021 року. включно, оздоровчі за 2021 рік, «ковідні» доплати, зробити перерахунок неправильно нарахованих зарплат за 2020 рік та виплатити їх, а також компенсацію втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням строків її виплати. Загалом, за підрахунками медпрацівників, лікарня їм заборгувала близько 3 млн. грн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати