Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Комітет ЄП у закордонних справах обговорить ситуацію в Україні в контексті агресії РФ

13 жовтня, 19:09
Фото: consilium.europa.eu

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в понеділок, 14 жовтня, візьме участь у засіданні Комітету Європейського парламенту у закордонних справах, ключовою темою якого буде ситуація на сході України в контексті агресії РФ і зусиль української сторони з реалізації мінських домовленостей.

Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства на офіційному сайті.

Засідання проходитиме в Брюсселі (Бельгія). У рамках візиту Пристайко проведе також низку двосторонніх зустрічей з міністрами закордонних справ держав-членів ЄС і високопоставленими посадовими особами Євросоюзу, наголошується в повідомленні.

Також 14 жовтня глава МЗС України відвідає Люксембург, де на полях засідання Ради ЄС із закордонних справ візьме участь у міністерському засіданні "Групи друзів України в ЄС" на запрошення Високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки, віце-президента Європейської Комісії Могеріні і міністрів закордонних справ держав-членів ЄС.

Як очікується, Пристайко поінформує партнерів про впровадження комплексних реформ в Україні, ситуацію з безпекою на Донбасі та стан підготовки до саміту в "нормандському форматі".

Як повідомлялося, 17 жовтня в Брюсселі відбудеться чергове засідання комісії Україна-НАТО за участю генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга. З української сторони в засіданні візьмуть участь Пристайко і глава МінТОТ Вадим Черниш. Також у засіданні комісії братимуть участь 29 послів країн-учасниць НАТО.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати