Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові висадили Парк пам'яті

13 жовтня, 18:18

Сьогодні біля Меморіалу пам’яті героїв Небесної Сотні, що в середмісті Львова, вкорінили 96 дерев з присвятою загиблим у зоні АТО/ООС. Ця гарна, зворушлива подія приурочена до Дня захисників та захисниць України.

Участь у заході взяли родичі і близькі полеглих воїнів. Деревця, а це – райські яблуні, груші, ірги, горобини та глоди, висадили вздовж дороги, що з’єднує Меморіал пам’яті та парк «Високий Замок».

Варто додати, що місце створення Парку пам’яті обирали й узгоджували з родичами загиблих.

«Звідси відкривається неймовірний краєвид на місто, – зазначив, зокрема, присутній на події перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. – Ця локація буде місцем, куди  можна прийти, щоби подумати, порадитися. У цьому полягає символізм цього парку».

«Сьогоднішній захід є довгоочікуваним, – розповіла керівник Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій Світлана Ткачук. – Бажання висадити Парк пам’яті у сімей загиблих був уже давно. Ми чекали сезонного моменту висадки. Родини загиблих обирали місце, яке їм подобається для висадки, і зупинились саме на цьому. Якраз напередодні Дня захисників та захисниць вирішили висадити іменні дерева пам’яті. Є 96 дерев, присвячених 96 загиблим мешканцям Львова у зоні АТО. Кожна родина обирала собі дерево, яке змогла ознакувати іменем загиблого – батька, чоловіка чи сина».

За словами керівника управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександри Сладкової, працівники ЛКП «Зелений Львів» зробили все можливе для того, аби у цьому місці дерева росли дуже добре. «Це є чудова локація, тому що це – колишній монастирський сад. Тут завжди були фруктові дерева».

Всі деревця висаджені з опорами. Від час висадки використовували спеціальну ґрунтосуміш, до складу якої входить корисний компост, виготовлений на міській компостувальній станції.

Хочеться вірити, що всі деревця приживуться – в пам'ять про полеглих на російсько-українській війні.

А ще дуже хочеться вірити в те, що їх, ці іменні деревця, даруйте, не вкрадуть, як це вже неодноразово траплялося в інших районах Львова, де міська рада ініціювала озеленення.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Фото Романа БАЛУКА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати