Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На ТКГ у середу оголосять дату припинення вогню і узгодять нові ділянки розведення на Донбасі, звірять списки для обміну військовополонених

13 грудня, 21:42
Фото ОПУ

У середу, 18 грудня на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) будуть уточнені списки для обміну утримуваних осіб та дата припинення вогню на Донбасі, повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Сподіваюся, що в середу буде оголошено конкретну дату припинення вогню... До кінця року, сподіваюсь, ми обміняємо наших військовополонених, і ця домовленість теж буде досягнута в середу", - сказав міністр в п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу "Інтер".

Глава МЗС висловив надію на те, що в середу відбудуться засідання робочих груп ТКГ: "група з безпеки оголосить про припинення вогню і погодить нові ділянки для розведення, і буде вимагати від ОБСЄ верифікації. Гуманітарна група остаточно звірятиме списки на обмін".

У вівторок, 17 грудня, за словами Пристайка, Україна проситиме у ОБСЄ зміни мандата Спеціальної моніторингової місії (СММ) таким чином, щоб отримати точну інформацію щодо розведення сил на Донбасі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати