Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Голова ОБСЄ наступного тижня відвідає Україну

14 січня, 18:18

Чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде наступного тижня відвідає Україну, де має намір ознайомитися із ситуацією з вирішення конфлікту на Донбасі.

"Уже наступного тижня я відвідаю Україну, щоб зустрітися з представниками української влади, а також із спеціальним представником Грау, СММ і координатором проектів в Україні, щоб оцінити ситуацію та підтримати зусилля для сталого вирішення конфлікту", - сказала Лінде у четвер, представляючи постійній раді ОБСЄ програму головування Швеції в ОБСЄ у 2021 році, передає Інтерфакс-Україна.

Вона наголосила, що найбільш кричущим прикладом порушення загальних зобов'язань і міжнародного права залишається криза в Україні та навколо неї.

"Як голова, Швеція усвідомлює виняткову важливість Спеціальної моніторингової місії та "нормандського формату", і Тристоронньої контактної групи, щоб знайти стійке політичне вирішення конфлікту. Це має бути зроблено відповідно до принципів і зобов'язань ОБСЄ, з повною повагою суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України, в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Автономною республікою Крим та містом Севастополем", - зазначила Лінде.

Вона заявила, що ОБСЄ продовжить рішуче підтверджувати, що СММ уповноважена мати безпечний і надійний доступ без обмежень у всій Україні, і нагадувати, що СММ мають бути надані необхідні умови для здійснення її мандата.

Нагадаємо, Швеція 1 січня розпочала річне головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати