Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині з молотка продали 4 спиртзаводи, ще 6 – у черзі на приватизацію

14 січня, 16:21
Фото privatization.gov.ua

У 2021 році у Вінницькій області в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» проведено 85 аукціонів, продано 20 об’єктів малої приватизації (у тому числі 4 єдиних майнових комплексів державних підприємств). До Державного бюджету надійшло 70,9 млн. грн., з них: 54,7 млн грн від приватизації, 16,2 млн грн від оренди державного майна. За словами голови Вінницької ОДА Сергія Борзова, найсолідніші надходження були від приватизації підприємств спиртової галузі. На сьогодні у Вінницькій області продано 4 таких об’єкти, до Державного бюджету спрямовано 127,9 млн. грн. Ще 6 спиртзаводів планують до продажу у 2022 році.

«Приватизація підприємств спиртової галузі в Україні стартувала у 2020 році саме з Вінниччини. Адже першим таким підприємством став Немирівський спиртзавод. Там триває масштабна реконструкція виробництва, – повідомляє Сергій Борзов. – Найцікавішими лотами у «приватизаційному меню» 2022 року можуть бути ЄМК ДП «Вінницький авіаційний завод», ЄМК ДП «Мурафський кар’єр», ЄМК ДП «Піщанський кар’єр», ЄМК ДП «Державний фонд геопросторових даних України», 100 відсотків акцій АТ «Вінницький завод «Кристал». У 2022 році по Вінницькій області планується отримати не менше 185 млн. грн. надходжень від приватизації державного майна».

Кріт того, як відзначив очільник Вінниччини, завдяки спільній співпраці Вінницької ОДА з Регіональним відділенням та місцевими територіальними громадами торік у комунальну власність територіальних громад передали 5 житлових будинків та 1 гуртожитку. Є 17 житлових будинків, які чекають на прийняття їх у комунальну власність та до сфери управління ОДА. Також у 2021 році передано до власності територіальних громад області 2 об’єкти цивільної оборони. Загалом у переліку об’єктів малої приватизації на 2022 році вказано 53 таких об’єкти.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати