Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вибори нового очільника Європарламенту пройдуть 18 січня

14 січня, 15:50
Фото Reuters

На пленарній сесії Європейського парламенту (ЄП) 18 січня відбудуться вибори нового голови законодавчої асамблеї ЄС.

Як передає "Інтерфакс-Україна", про це повідомила заступниця офіційного представника ЄП Дельфін Коляр.

"На цій сесії у вівторок буде обрано голову Європейського парламенту на наступні два з половиною роки", - сказала прессекретар на брифінгу в Брюсселі в п'ятницю.

Вона нагадала виборчі правила: "Кандидати на посаду голови можуть бути представлені або політичною фракцією, або групою депутатів, які представляють 20-ту частину складу парламенту, тобто 36 депутатів".

Коляр зазначила, що кандидатури для участі в першому турі виборів мають бути запропоновані до 17:00 за місцевим часом (19:00 за київським часом) у понеділок, 17 січня. Список кандидатів буде оголошено того самого дня ввечері. Кандидати виступатимуть у вівторок о 9:00 за місцевим часом із короткими програмними заявами.

Прессекретар виклала процедуру виборів, яка залежно від результатів голосування може відбутися у три-чотири тури. Голосування в першому турі розпочнеться у вівторок о 9:30 за місцевим часом. Голову Європарламенту обирають на 2,5 року. Обраний голова виступить із промовою перед парламентаріями.

Коляр також повідомила про похорон у п'ятницю в Римі попереднього голови ЄП Давида Сассолі, який помер 11 січня. Його мандат підходив до завершення. Його було обрано на посаду голови Європарламенту 3 липня 2019 року. Церемонія вшанування пам’яті Сассолі відбудеться в Європейському парламенті в Страсбурзі в понеділок, 17 січня, під час відкриття пленарної сесії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати