Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Країни НАТО збільшують витрати на оборону, - Столтенберг

14 лютого, 09:55
Фото Reuters

Вісім країн НАТО в нинішньому році витратять на оборону не менше 2 відсотків ВВП, а до 2024 року кількість таких країн збільшиться до 15. Про це заявив генсек Йенс Столтенберг напередодні зустрічі міністрів оборони країн альянсу в Брюсселі, передає DW.

Наголошується, що НАТО прагне уникнути ослаблення альянсу внаслідок рішення Євросоюзу щодо створення європейського оборонного союзу. Генсек організації Йенс Столтенберг привітав дії ЄС, поки вони залишаються "додатковими" по відношенню до зусиль НАТО в цій сфері, і якщо вони не приведуть до створення паралельних конкуруючих структур.

"Дії Євросоюзу у сфері оборони можуть призвести до посилення НАТО", - зазначив Столтенберг у вівторок, 13 лютого.

Він також привітав плани поглиблення співпраці європейських компаній, що виробляють військову техніку, оскільки вони в інтересах усіх членів НАТО.

Вимоги США до країн НАТО збільшити витрати на оборону дають перші результати, повідомив Столтенберг. За його словами, в поточному році вже вісім країн альянсу будуть витрачати 2% ВВП на оборону, і, за останніми прогнозами, кількість таких країн зросте до 15 до 2024 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати