Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

НАТО створить дві нові командні структури та центр кібербезпеки, - Столтенберг

14 лютого, 20:48
Фото Reuters

Міністри оборони країн-членів НАТО 14 лютого затвердили рішення про створення двох нових командних структур. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресс-конференції у Брюсселі, повідомляє "ЄП".

"Ми прийняли рішення про модернізацію командної структури НАТО. Безпекове середовище в Європі змінилося, і НАТО реагує", - сказав Столтенберг.

НАТО створить нове командування Об'єднаних сил для Атлантики, щоб захистити морські лінії зв'язку між Північною Америкою та Європою. Альянс також створить нове командування для підтримки логістики та військової мобільності.

Столтенберг зазначив, що рішення щодо місцезнаходження нових структур і кількості персоналу буде прийнято в червні.

"Міністри обговорили запуск двох нових командних структур Альянсу. Рішення про їх місцезнаходження і необхідний рівень персоналу буде прийнято на наступній міністерський зустрічі в червні", - сказав він.

Міністри також схвалили рішення створити Центри кібербезпеки у центральному об’єднаних військових сил НАТО в Європі (SHAPE), який розташований у бельгійському Монсі.

Як повідомлялося, раніше сьогодні, 14 лютого, під час ранкової прес-конференції в штаб-квартирі НАТО генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг наголосив на тому, що питання вступу України до НАТО буде розглядатися тільки за результатами проведених реформ, зокрема в оборонній галузі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати