Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові обіцяють відновити історичний фруктовий сад та озеленити середмістя

14 лютого, 20:16
Фото з ФБ-сторінки ГО «Добро.дій».

Міська влада Львова підтримала проєкт, згідно з яким упродовж доби 20 або 27 березня (залежно від погоди) в Україні  буде висаджено мільйон дерев.

Відповідний документ про участь у всеукраїнському заході «Озеленення України» підписали у ратуші. «Це дуже важливий для нас день», – прокоментував подію заступник Львівського міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко. І додав, що до проєкту долучаються і Львів, і Львівська область.

За інформацією, що її поширює міське управління екології та природних ресурсів, висадка дерев у Львові відбуватиметься у середмісті, у парку «700-річчя Львова», де планується омолодити й відновити за архівними документами історичний, створений 100 років тому, сад, і в спальному районі Сихів.

Щодо робіт по області, то їх, згідно з інформацією прес-служби Львівської міської ради, втілюватиме ГО «Добро.дій», і це – висаджування 250 тис. дерев. Варто додати, що  «Добро.Дій» вдається до такої корисної праці вже вісім років, упродовж яких активісти висадили близько 500 тис. дерев. А минулого, 2019 року, ГО встановило рекорд України – вкорінило за 8 годин понад 77 тис. саджанців.

Львів'яни обіцяють не обмежувати акцію одним днем – кажуть, що реалізовуватимуть проєкт упродовж року. Мають заопікуватися й організацією супутніх заходів, а це – освітні майстер-класи, конкурси, спортивні забіги і т. ін.

Загалом станом на нині офіційно підтримали проєкт 7 обласних державних адміністрацій – Одеська, Тернопільська, Херсонська, Чернігівська, Луганська, Івано-Франківська та Хмельницька. Обіцяють підтримку еко-проєкту і в ЛОДА. «Ми завжди підтримуємо такі акції», – зазначив заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Холод.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Фото з ФБ-сторінки ГО «Добро.дій».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати