Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британський спецназ боротиметься з російською загрозою

14 червня, 13:46
Фото з відкритих джерел

Британські сили спеціального призначення незабаром скоротять масштаби боротьби з тероризмом і почнуть більше уваги приділяти протидії таємним операціям, які проводяться такими країнами, як Росія.

BBC повідомило про це з посиланням на неназвані джерела в уряді і міністерстві оборони Великої Британії, інформує УНН.

Зараз цю пропозицію обговорюють в керівництві британського Міноборони. Швидше за все, міністерство рекомендує уряду схвалити ці зміни, за даними BBC.

"Масштаби боротьби з тероризмом скорочуються, в той час як необхідність протистояння з небезпечною поведінкою з боку могутніх країн-противників зростає", - заявило в бесіді з BBC одне з джерел.

Починаючи з 2014 року, після того, як Росія анексувала Крим, вплив держави на міжнародній арені викликають все більше запитань у світової спільноти. Москву звинувачують у втручанні в вибори в США і низці країн Євросоюзу.

"Згідно з новим планом, в одній з балтійських республік або в африканській країні може бути проведена операція по розкриттю ... таємних дій Росії", - йшлося в повідомленні BBC.

У британському Міністерстві оборони відмовилися від коментарів у зв'язку з репортажем BBC.

BBC відзначило, що прийдешні зміни можуть підвищити значення Британського спеціального розвідувального полку, який займається проведенням операцій електронної розвідки, в тому числі - на території, де діють терористичні угруповання.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати