Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Запоріжжі зняли білборд із НКВДистом Павлом Судоплатовим

14 липня, 11:19
Фото автора

Портрет убивці Євгена Коновальця із фразою «111 років — боротьба триває» було обірвано наступного дня після того, як його встановили у Хортицькому районі міста. Про це в соціальній мережі розповіли місцеві активісти.

Досі невідомо, хто є замовником борда і дав «зелене» світло на його встановлення. Як написав у Facebook народний депутат із Запоріжжя Ігор Артюшенко, відповідаючи на питання запорожців, цей білборд перебуває у віданні «Укрзалізниці», для якої розміщення таких конструкцій проводиться без дозволу виконавчого комітету міської ради. З цієї причини потрібну інформацію можна знайти у місцевому центрі надання адміністративних послуг. Депутат також заявив, що рекламні компанії, які мають до цього стосунок, перекладають відповідальність один на одного.

На разі, за словами представника СБУ в Запорізькій області Сергія Левченка, структура займається розслідуванням того, хто був ініціатором розміщення, передає «Радіо Свобода». Також СБУ знайшла ще три таких борда по всьому місту (зараз усі знято).

Нагадаємо, що Павло Судоплатов (1907-1996) — уродженець Мелітополя, був співробітником ДПУ НКВС, безпосередньо причетний до вбивства першого голови ОУН Євгена Коновальця, замаху на Льва Троцького, а також до розробки й виконання інших політичних убивств українських націоналістів, організованих радянськими спецслужбами.

Євген ТЕРЕЩЕНКО, Запоріжжя

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати