Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Британії встановили підозрюваного у витоку листів посла у США

14 липня, 14:24
фото з відкритих джерел

Британським правоохоронним органам вдалося встановити підозрюваного у витоку документів з листування посла Великої Британії в США Кіма Даррока.

Про це повідомляє газета The Sunday Times з посиланням на джерела, передає Інтерфакс-Україна.

"Вони вважають, що їм відомо, хто вчинив витік (...) Це був хтось, у кого був доступ до архівних даних", - заявило джерело газети в британському уряді.

Британська служба розвідки МІ-6 і співробітники британського центру з кібербезпеки встановили, що витік стався не в результаті злому комп'ютерів хакерами з іноземних держав, зазначає газета.

Скандал з витоком документів, повідомляє газета, зачепив партію "Брекзит" Найджела Фаража. Так, стало відомо, що голова партії "Брекзит" депутат Річард Тайс перебуває у стосунках з Ізабель Оукшотт, журналісткою, яка минулого тижня опублікувала статтю з листуванням Даррока.

Тайс заперечує, що він має будь-яку причетність до витоку документів. Водночас деякі прихильники Даррока вважають, що скандал навколо нього сплановано, щоб замінити його на "бізнесмена, що виступає за Brexit", пише The Sunday Times.

Посол Великої Британії в США Кім Даррок оголосив про те, що йде у відставку після того, як британські ЗМІ опублікували документи, в яких він критикує президента США Дональда Трампа.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати