Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеркаль: Україна залучає всіх партнерів для тиску на РФ щодо звільнення полонених моряків

14 серпня, 20:37
Фото: Facebook / Lana Zerkal

Україна залучає всіх партнерів для тиску на Росію в питанні рішення міжнародного трибуналу з морського права щодо негайного звільнення українських моряків.

Про це сказала заступник міністра іноземних справ з питань євроінтеграції Лана Зеркаль, передає ВВС-Україна.

"Ми продовжуємо боротьбу, залучаємо усіх наших партнерів для тиску на Росію, це питання порушується на всіх зустрічах на найвищих щаблях. Це питання обговорювалося під час зустрічі в Осаці, яка була між Путіним і Трампом. Звичайно, це питання буде на порядку денному Генеральної асамблеї ООН у вересні. Зараз почнеться новий політичний сезон, і для нас також почнеться новий рівень боротьби за наших моряків", - сказала Зеркаль.

Вона зауважила, що Меморандуми до Міжнародного суду ООН і Арбітражному трибуналі з морського права вже подані і розглядаються.

"Ми зараз фактично вже на середині процесу і очікуємо на рішення, які мають бути до кінця року. Перше рішення має бути щодо порушень Морської конвенції у зв'язку із незаконними діями РФ у Чорному і Азовському морях та Керченській протоці. Ми очікуємо, що це буде вересень - максимально жовтень. Це залежить від арбітрів - коли вони будуть готові із рішенням. Поки що остаточної комунікації не було. І до кінця грудня буде рішення по юрисдикції по порушеннях міжнародної конвенції із заборони фінансування тероризму та расової дискримінації", - сказала Зеркаль.

За ії словами, наступні слухання по суті можуть бути призначені не раніше ніж за півтора року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати