Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Голова ОБСЄ закликав владу Білорусі не порушувати права людини

14 серпня, 09:42

Голова Парламентської асамблеї ОБСЄ Георгій Церетелі закликав білоруську владу не порушувати прав людини та дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз організації.

«Занепокоєний повідомленнями про надмірне застосування сили після президентських виборів у неділю в Білорусі, включаючи використання гумових куль, водяних гармат, світлошумових гранат та масових арештів, голова ПА ОБСЄ закликав сьогодні владу в Мінську припинити використовувати репресивні тактики і повною мірою дотримуватися міжнародних стандартів у галузі прав людини», - йдеться у пресрелізі.

Церетелі наголосив, що репресії та переслідування неприпустимі і порушують принципи ОБСЄ. Він закликав сторони до деескалації напруженості і діалогу.

«Як держава-учасниця ОБСЄ, Білорусь добровільно погодилася на певні зобов’язання в гуманітарному аспекті - включаючи право на мирні зібрання, свободу вираження поглядів, свободу від довільного арешту або затримання та право на ефективні засоби захисту. Я закликаю владу забезпечити дотримання цих прав та свобод, а також до негайного звільнення свавільно затриманих за останні дні», - заявив Церетелі.

Він також засудив напади силовиків на журналістів і нагадав, що це є серйозним порушенням міжнародних зобов’язань.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати