Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Мінську багатотисячний мітинг біля будівлі уряду, силовики опустили щити

14 серпня, 19:53

Кілька тисяч працівників Мінського тракторного заводу оголосили страйк і колоною прийшли до Будинку уряду на площі Незалежності в Мінську. ОМОН на знак солідарності опустив щити, протестувальники обіймають силовиків.

Про це Цензор.НЕТ інформує з посиланням на "Радіо Свобода".

Тисячі робітників Мінського тракторного заводу пройшли маршем до центру міста і дійшли до будівлі уряду на площі Незалежності. Коли люди прибули на площу, Червоний костел, розташований тут же, почав бити в дзвони.

Протестувальники скандують "виходь" і вимагають діалогу з владою. Там із ними з'єдналася колона протестувальників проти міліцейського насильства. Учасники акції вирішили сісти на землю, щоб висловити свої мирні наміри.

10 співробітників ОМОНу, які охороняють будівлю, опустили щити на знак солідарності з протестувальниками, учасники демонстрації обіймалися з ними.

Пізніше до будівлі уряду прибули ще 20 омонівців. Вони відтіснили людей на відстань близько 100 метрів від будівлі й просять людей розійтися. Демонстранти відповідають: "Ми всюди".

Міліціонери заявляють, що люди можуть стояти біля будівлі уряду "скільки хочуть", а ОМОН не застосовуватиме силу першим. Спецтехніка і водомети поїхали з площі Незалежності й від Будинку уряду.

Фото reuters

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати