Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МЗС України відреагувало на відправлення "гумконвоїв" на Донбас від РФ

14 жовтня, 14:18
Фото з архіву "Дня"

Міністерство закордонних справ України направило МЗС Російської Федерації ноту протесту у зв'язку з продовженням Росією протиправної практики направлення на територію України так званих гуманітарних конвоїв.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"14 жовтня Російська Федерація вкотре проігнорувала раніше висловлені неодноразові застереження України та без її офіційної згоди, з порушенням законодавства України, умов та модальностей доставки гуманітарної допомоги, незаконно направила на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях 103-й "гуманітарний конвой" РФ", - йдеться в коментарі МЗС.

Зазначено, що переміщення відбулося через непідконтрольну уряду України ділянку державного кордону України, через російські прикордонні пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган".

"Відсутність законних підстав унеможливила передбачене українським законодавством обов'язкове оформлення вантажу представниками прикордонних та митних органів України", - наголошують у міністерстві.

У зв'язку з цим МЗС України направило російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту з вимогою до Російської Федерації припинити вчинення протиправних дій проти суверенітету нашої держави та неухильно дотримуватися міжнародного права та законодавства України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати